E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

Žrtve predsodkov, poniževanj in diskriminacije se lahko sčasoma tako poistovetijo z vsebino predsodkov, da jih prevzamejo kot del samopodobe. 

Cilji kampanje so zato dviganje ozaveščenosti, spodbujanje bolj kulturnega izražanja, podpiranje mladih pri zavzemanju za pravice mladih, zmanjševanje stopnje sprejemanja sovražnega govora kot nekaj normalnega in neškodljivega.

Kampanja je sicer zasnovana na spletu, v okviru katere pa potekajo tudi evropski akcijski dnevi, izobraževalni tečaji, seminarji, konference, mladinski dogodki, festivali in flashmobi.

Tudi ekipa Zavoda MISSS se je pridružila kampanji in tako prispevala k boju proti sovražnemu govoru. Na festivalu nevladnih organizacij Lupa smo informirali o sovražnem govoru ter s pomočjo ambasadorja Zlatkota izvedli flashmob. S prostovoljci, mimoidočimi ter drugimi organizacijami smo na Prešernovem trgu oblikovali veliko srce, kot simbol sprejemanja in tolerance med različnimi ljudmi.

S kampanjo nadaljujemo na Študentski areni, 23.10. 2013. Ker nas zanima tudi vaše mnenje vas vabimo, da si vzamete nekaj minut časa in razmislite o sovražnem govoru, nas poiščete na stojnici L´MIT in nam podate svojo izjavo.

Ker smo proti sovražnemu govoru!