E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

Microsoft predstavil globalni program doniranja storitev Office 365 neprofitnim organizacijam

  •          Nov program doniranja Microsoftovih storitev za storilnost in sodelovanje neprofitnim in nevladnim organizacijam
  •          Program Office 365 for Nonprofits odslej na voljo v 41 državah, vključno s Slovenijo

Microsoft je predstavil program donacij Office 365 for Nonprofits,, ki neprofitnim in nevladnim organizacijam prinaša najboljše storitve za storilnost in sodelovanje. Nov program donacij, ki bo organizacijam pomagal, da porabijo manj sredstev in časa za informacijska orodja ter se bolje posvetijo svojemu poslanstvu, je od danes na voljo v 41 državah, vključno s Slovenijo, do junija 2014 pa bo Microsoft dostopnost razširil na kar 90 držav sveta.

 

Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta:

»Microsoft se lahko pohvali z bogato zgodovino filantropije, saj donira programsko opremo in finančno pomoč že več kot 30 let. Office 365 for Nonprofits, ki je od danes na voljo tudi v Sloveniji, predstavlja zelo pomembno naložbo v globalno skupnost neprofitnih organizacij. Verjamemo, da jim bodo naše storitve v oblaku omogočile, da zelo poenostavijo informacijske tehnologije in se tako še bolje posvetijo svojemu poslanstvu.«

Office 365 for Nonprofits

Office 365 for Nonprofits

TechSoup Slovenija

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

Slovenski Microsoft na Facebooku

in Twitterju

Microsoft News Center

Office 365 for Nonprofits

Office 365 for Nonprofits nudi neprofitnim in nevladnim organizacijam dostop do Microsoftovih stalno posodobljenih in prilagojenih storitev v oblaku Office, vključno z:

  •       Dostopom do informacij od kjer koli. Office 365 for NonProfits izboljša možnosti za delo od koderkoli z dostopom do dokumentov in datotek v aplikacijah Office, ki so prilagojene osebnim računalnikom, pametnim telefonom in tablicam.
  •        Preprostim sodelovanjem. Zaposleni v neprofitnih organizacijah lahko preprosto sodelujejo s pomočjo poznanih aplikacij Office. Vključeni so e-pošta, skupni koledarji, izmenjava dokumentov in video konference.
  •    Preprosto uvedbo. Office 365 for Nonprofits vključuje dostop do preprostih rešitev za administracijo in možnost nameščanja novih aplikacij Officea brez odstranjevanja prejšnjih različic.
  •       Zanesljivostjo in stalno posodobljenostjo. Office 365 for Nonprofits omogoča organizacijam, da namenijo manj časa za IT-vzdrževanje, ob tem pa jim nudi vselej posodobljene tehnologije, ki so prijazne do uporabnika. Prav tako so vključene vodilne varnostne funkcije in finančno podprto jamstvo 99,9-odstotnega neprekinjenega delovanja.

»V mnogih državah, kjer deluje Mednarodna zveza društev rdečega križa in rdečega polmeseca, je lahko povezljivost nezanesljiva, oprema pa nesorazmerno draga. Naša pobuda za odpravo digitalnega razkoraka je usmerjena v razvoj profesionalnih zmogljivosti v celotnem globalnem omrežju. Z njo želimo nacionalnim društvom Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki delujejo v težavnih okoljih, pomagati uvesti tehnologije, kot so e-poštni strežniki v oblaku, ki so prilagojeni njihovim potrebam,« je povedal Edward Happ, globalni direktor za informatiko pri Mednarodni zvezi društev rdečega križa in rdečega polmeseca. »Na temelju te pobude smo kot našo rešitev v oblaku ponudili Office 365. S temi storitvami lahko nacionalna društva svoj čas in energijo posvetijo skrbi za ranljive skupine, ne pa za upravljanje IT-sistemov. Gre za pomemben prispevek k zagotavljanju humanitarne pomoči z minimalnimi stroški.«

Raziskava, ki jo je opravil Microsoft Partner TechSoup, kaže, da so neprofitne organizacije med ključnimi prednostmi računalništva v oblaku izpostavile preprostejšo IT-administracijo (79 odstotkov), finančne prihranke (62 odstotkov), izboljšano sodelovanje (61 odstotkov) in večjo varnost podatkov (54 odstotkov).

»Danes neprofitnim in nevladnim organizacijam doniramo najboljša Microsoftova orodja za storilnost in sodelovanje, ki jim bodo omogočila, da porabijo manj virov in časa za IT ter se usmerijo na reševanje globalnih izzivov, kot so boj proti boleznim, izobraževanje in pismenost ter trajnostni razvoj. Neprofitne organizacije delujejo kot vse druge organizacije, vendar jim manjkajo sredstva za uvedbo najnovejših tehnologij. Donacija storitev Office 365 jim bo omogočila, da so bolj učinkovite pri tem, kar počnejo,« je povedal Jean-Philippe Courtois, predsednik Microsoft International.

Microsoft je v proračunskem letu 2013 več kot 70.286 neprofitnim organizacijam iz več kot 115 držav po svetu doniral programsko opremo, storitve in finančna sredstva v skupni vrednosti 795 milijonov USD. Neprofitne in nevladne organizacije, ki jih zanima uvedba storitev Office 365, lahko pogoje za pridobitev donacije preverijo na spletni strani http://www.microsoft.com/office365nonprofits. Microsoft v Sloveniji pri izvajanju programa donacij programske opreme sodeluje z neprofitno organizacijo TechSoup Slovenija.

 

Več informacij:

Matjaž Medvešek, matjaz@misss.org, tel.: 041 367 374

Martina Jurković, martina@misss.org, tel.: 01 510 16 75