E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

Kriminalna spletna organizacija »Winnti« vdira v sisteme igralniških podjetij ter krade intelektualno lastnino in digitalna potrdila za zlonamerne namene.

Skupina strokovnjakov iz ruskega informacijskega podjetja Kaspersky Lab je pred kratkim objavila podrobno raziskovalno poročilo, v katerem analizira obstojno spletno vohunsko kampanjo kriminalne spletne organizacije po imenu »Winnti«. Po podatkih poročila je skupina Winnti napade na podjetja v spletno igralniški industriji izvajala vse od leta 2009 in je še zmeraj aktivna, navaja Dnevnik.

Cilj skupine je kraja digitalnih potrdil, ki jih izdajajo legitimni ponudniki programske opreme, in kraja intelektualne lastnine, vključno z izvorno kodo za spletne igralniške projekte. Prvi incident, ki je opozoril na zlonamerne aktivnosti skupine Winnti, se je zgodil jeseni leta 2011, ko so na velikem številu računalnikov po svetu pri končnih uporabnikih opazili škodljivega trojanskega konja. Povezava med vsemi okuženimi računalniki, katerih uporabniki so nekoč igrali priljubljeno spletno igro, je bila očitna.