E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

MaC Apply now 828x315 header gold

V lanskem letu se je v okviru Evropskega tedna programiranja (EU Code Week) pod okriljem pobude Meet and Code zvrstilo okoli 600 dogodkov, ki se jih je v 280 evropskih mestih udeležilo skoraj 30.000 udeležencev. V Sloveniji se je zvrstilo 8 dogodkov, vključenih je bilo 118 udeležencev, pri izvedbi dogodka pa so sodelovale 3 organizacije.

Tudi letos so k prijavi za financiranje dogodkov, posvečenih programiranju, kodiranju in digitalizaciji vseh vrst, vabljene nevladne organizacije iz 22 evropskih držav. Za promocijo programiranja med mladimi je namenjenih več kot 250.000 evrov, s katerimi bodo financirali različne dogodke – od IT delavnic do robotskih tečajev, dogodkov s trendovskimi temami kot so umetna inteligenca ali Work 4.0. Vse organizacije, ki vas sodelovanje zanima, vabljene k prijavi vašega dogodka na spletni strani Meet and Code.

Spletne prijave do 15. septembra

Svoje ideje o tem, kakšen dogodek bi želeli organizirati, lahko do 15. 9. 2018 oddate na www.meet-and-code.org. Prijavijo se lahko nevladne organizacije, pri čemer vsaka ideja za dogodek, ocenjena kot primerna, lahko dobi 400 EUR finančne podpore. Pogoj pri tem je, da je dogodek namenjen otrokom oz. mladim med 8. in 24. letom in da je dogodek za udeležence brezplačen. Namen dogodkov je namreč svet tehnologije in programiranja predstaviti oz. približati tej starostni skupini, po drugi strani pa pokazati, da preko programiranja posameznik lahko spreminja in sooblikuje svet.

quote picture utrinkiMAC2017

Novo: Nagrade za najboljšo projektno idejo

Dogodki Meet and code se bodo letos odvijali Bosni in Hercegovini, Bolgariji, Angliji, Franciji, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Kazahstanu, Makedoniji, v Romuniji, Rusiji, Srbiji, Slovaški, Sloveniji, Španiji, Švici, Ukrajini, na Hrvaškem, Češkem, Irskem in Poljskem. V vsaki sodelujoči državi bodo najbolj ustvarjalne ideje za dogodek in njihove izvirne izvedbe tudi nagrajene. Za Meet and code nagrado se sodelujoči lahko potegujejo v treh kategorijah: Nogomet in kodiranje, inovacije, raznolikost. V vsaki od kategorij bo nagrado v višini 2500 EUR dobil najboljši dogodek.

Več informacij o prijavah, kriterijih in nagradah lahko poiščite na www.meet-and-code.org.

Za več informacij pišite na slovenia@meet-and-code.org ali pokličite na 01 510 16 70 (Maja, Matjaž).

Pobudo omogočil in financiral:         V sodelovanju z:

SAPlogo                          TSEUROPElogo  logo sl     miss logo