E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

Prostovoljno delo se na Zavodu MISSS izvaja že od leta 1988. Prostovoljci so vključeni v različne programe, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Preberite več ...

Na seminar želimo povabiti udeležence med 18. in 25. letom starosti in so motivirani, da v javnost obveščajo o medijski in informacijski pismenosti ter o pravici mladih do informacij, lahko komunicirajo v angleškem jeziku in jim ni tuje timsko delo.

Usposabljanje traja 4 polne dni ter 2 potovalna dneva (skupaj za udeležence 6 dni).

Med usposabljanjem se bodo mladi naučili o pomembni vlogi mladih pri širjenju sporočila o pravici mladih do informacij in imajo na ta način sposobnosti in možnosti, da prispevajo k razvoju družbe. Seznanili se bodo o pomembnosti dostopa do kakovostnih in objektivnih informacij v obdobju vdora lažnih informacij, pridobili potrebne spretnosti za iskanje, kritično ocenjevanje in uporabo informacij, ki jih najdejo ter prispevajo ustrezne vsebine, tako na spletu kot v neposrednih stikih z vrstniki.

Program usposabljanja je osredotočen na spodbujanje sodelovanja in povezovanja med udeleženci, medsebojnega učenja, krepitve vloge mladih ambasadorjev za kampanjo Evropski dan mladinskega informiranja in spoznavanja skupnih evropskih vrednot.

Cilji usposabljanja so:

1. Ozaveščanje mladinskih ambasadorjev o pomenu pravice mladih do obveščenosti kot temeljne pravice in predpogoj za dostop mladih do njihovih pravic.

2. Povečati kompetence in sposobnosti mladih za širjenje sporočila vrstnikom, nosilcem odločanja in medijem.

3. Okrepiti sodelovanje med mladimi, ki prihajajo iz različnih delov Evrope, z vzpostavljanjem odprtega odnosa do različnih kulturnih izkušenj.

4. Povečati razumevanje delovanja mreže ERYICA ter koristi, ki jih imajo pri tem lahko mladi, kar jim omogoča tudi po zaključku usposabljanja na daljši rok ohranijo svoj naziv mladih ambasadorjev ERYICA.

5. Razviti sposobnosti medijske in informacijske pismenosti ter kritičnega mišljenja glede ponudbe informacij in zlorabe in manipulacije, ki lahko vplivajo na neposredne in posredne uporabnike. Usposabljanje bo vključevalo vidike UNESCO-ove kampanje MIL CLICKSin kampanje Sveta Evrope No Hate Speech Movement.

Okvirne informacije o konceptu lahko v angleškem jeziku preberete v povezavi..

Trenutno smo v fazi identifikacije udeležencev iz Slovenije, zato vas naprošamo, če nam lahko do 1.okvirnega roka do 10.7.2018 pošljete morebitne zainteresirane udeležence.

Za podrobnejše informacije in prijave interesa pišite na Zavod MISSS matjaz@misss.org ali pokličite na 041 367 374.

Kontaktna oseba Matjaž Medvešek

erasmus                  Eryica