E-mail: misss@guest.arnes.si      Telefon: (01) 510 16 70
Ustvarjamo nove priložnosti
Ustvarjamo nove priložnosti
Menu

Zadnja novica

V torek, 11. februarja 2020, na dan varne rabe interneta, je točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, začela s kampanjo, s katero želijo starše opozoriti na pretirano rabo mobilnih telefonov. V ta namen so pripravili plakat, ki ga bodo brezplačno prejeli slovenski pediatri in vrtci ter šole in drugi, ki bodo plakate naročili. V sklopu kampanje so na Safe.si izdali tudi priročnik »Mami, a mi daš telefon?«, ki nudi staršem predšolskih otrok nasvete, kako naj na ustrezen in varen način vpeljejo otroke v uporabo tablic, mobilnih telefonov in računalnikov. V kratkem bodo izdali še priročnik za vzgojitelje predšolskih otrok na temo varne rabe digitalnih naprav in interneta.  

Več

 Meet and Code 2018 Impact

Empowering a Generation

9 od 10 delovnih mest v Evropi bo kmalu zahtevalo digitalne spretnosti, v skladu s poročilom Evropske komisije o digitalnih spretnostih leta 2017. Naš vedno bolj digitalni svet, vsak dan, predstavlja nove izzive za evropska podjetja in družbe. Zato je pomembno, da so mladi pripravljeni sprejeti digitalno prihodnost.

www 1

                                                                                                                                                                                                      Phot. P.Bohmer

Kdo, kako in kdaj se lahko prijavi za donacije Meet and Code ?

Meet and Code že tretje leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade v starosti od 8 do 24 let. Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo na spletni strani www.meet-and-code.org do 8. septembra 2019. Vsaka odobrena ideja o dogodku bo prejela donacijo v višini 400 evrov.

Nevladne in neprofitne organizacije spodbujamo k sodelovanju s študenti, starši, učitelji, knjižnicami in vsemi, ki jih zanima podpora mladim. Tudi če se vaša nevladna in neprofitna organizacija ne ukvarja s kodiranjem, temveč podpira mlade, poiščite strokovnjaka za IT, ki bo vodil delavnico za kodiranje. O čem pa naj bo dogodek? Le nebo je meja. Računamo na vašo ustvarjalnost! :) 

www 2

                                                                                                                                                                                                          Phot.D.Bechtel

Tekmovanje se je pričelo: prijave na drugi nagradni natečaj Meet and Code Award

www 3

                                                                                                                                                                                                          Phot. S.Hauk

Že drugič bo Meet in Code ponovno podelil nagrado za najbolj kreativne in inovativne ideje dogodkov, ki jih bodo prijavile nevladne in neprofitne organizacije, da bi mlade navdušile nad kodiranjem. Finalisti bodo povabljeni na neverjetno zaključno srečanje Award Weekend.

Prijavite se lahko v naslednjih štirih kategorijah: Girls do IT !, Community, Diversity in Code for the Planet. Poleg tega lahko tudi javnost glasuje za svoj najljubši dogodek, ki bo prejel nagrado javnega glasovanja (Public Choice Award). Zmagovalni dogodki vsake kategorije bodo predstavljeni v Evropski zbirki najboljših praks.

Izkoristite priložnost, prijavite idejo in pridobite nepovratna sredstva za izvedbo dogodka.

Opolnomočite mlade!

Več na: www.meet-and-code.org   | www.facebook.com/meetandcode | #meetandcode #codeEU #Sap4Good

Meet and Code pobuda je organizirana v sodelovanju z:

Stifter helfen  TSEUROPElogo  SAP